torstai 27. huhtikuuta 2017

JUUSTOKEKSIT VAPPUILTAAN
 Pieni näpertely keittiössä on arki-iltojeni ilo useinkin. Ja varsinkin kun joku juhla on lähestymässä, alkaa innokas reseptien selailu ja toivon aina, että löydän jotain uutta kokeiltavaa. Tämä juustokeksien resepti sattui silmiini Piparkakkutalon akan blogista ja suurena juustojen ystävänä sitä oli heti pakko kokeilla.

 En tiedä, oliko kiinni juustosta vai mistä, mutta ei näistä minun kekseistäni mitään kaunokaisia tullut. Maku oli kuitenkin ihanan rapsakka ja juustoinen. Kannattaa käyttää kunnon juustoa, sillä luulen, että oma 17 %:nen kermajuustoni ei ollut ihan paras tähän. Mutta taitaa kuitenkin meidän vappupöydästä löytyä näitäkin piiperryksiä.

JUUSTOKEKSIT (n. 15-20 kpl)

150 g kermajuustoa
1 dl (n. 50 g) mantelijauhoa
2 rkl vettä

 Kuutioi juusto ja lisää se mantelijauhon kanssa teräleikkurikulhoon tai tehosekoittimeen. Jauha pieneksi ja lisää 2 rkl kylmää vettä.
 Muotoile massasta pieniä n. rkl kokoisia palleroita leivinpaperille. Litistä niitä ennen uuniin laittoa. Huomioi leviämisvarat.            
 Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes reunat hieman ruskettuvat. Anna jäähtyä. Keksien pitäisi jäähdyttyään olla rapsakoita, muuten ne ovat olleet liian vähän aikaa uunissa.

Pieni kulho riitti hyvin tähän määrään.
Pyörittele tai painele pallukoiksi taikina. Se pysyy aika hyvin koossa,mutta on helpompi painella sitä.
Litistä sormilla noin sentin paksuisiksi, että keksit paistuvat tasaisemmin.
Minulla on aika tehokas uuni ja keksit pääsivätkin ehkä hiukan liikaa ruskettumaan. Eli riittää, että ne saavat vähän reunoihin väriä.
Säilytä huoneen lämmössä kannellisessa purkissa. 
Itse huomasin, että kun laitoin purkin päälle vain lautasliinan enkä kantta, ne kovettuivat seuraavaan päivään. (Tosin meikäläistä juustohirmua eivät pienet kovettumat häiritse 😂 ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti