perjantai 20. marraskuuta 2015

SUKLAA-KINUSKIPALAT HERKUTTELIJALLE
 Vietimme isänpäivänä myös tyttäreni syntymäpäiviä ja leivoimme äitini kanssa molemmat erilaisia herkkuja, makeita ja suolaisia. Kokoonnuimme vanhempieni luo pienellä porukalla juhlimaan ja nautiskelemaan lohi-tuulihatturullaa, pinaatti-fetapiirakkaa, korvapuusteja, mango-piimähyytelökakkua ja leivoksia.
Hauska sattuma oli, että olimme äitini kanssa valmistaneet lähes saman näköiset leivokset, jotka kuitenkin olivat aivan eri makuisia. Tässä oma reseptini, jonka reseptin löysin Kotikokin sivulta ja vähän tuunailin sitä.
SUKLAA-KINUSKIPALAT

100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl sokeria 
½ tl leivinjauhetta 
3 rkl vettä 
kinuski:
2 dl kuohukermaa 
1 dl fariinisokeria 
1 dl sokeria 
1 rkl voita 
1 tl vaniljasokeria 
pari hyppysellistä sormisuolaa 
kuorrutus:
200 g maitosuklaata 
1 rkl rypsiöljyä
muutama pala valkosuklaata

 Vuoraa uunivuoka ( 25 x 30) leivinpaperilla tai jos laitat isolle pellille, taittele paperin reunoja ja tue vaikka piparimuoteilla. Sekoita kuivat aineet ja nypi ne huoneenlämpöiseen voihin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinasta tasainen ja kauli se tasaisesti uunivuokaan. Itse "kaulin" sen juomalasin avulla. Paista pohjaa 200 asteessa n 15 min. Anna pohjan jäähtyä.
 Mittaa kattilaan kuohukerma ja sokerit sekoita ja anna kiehahtaa. Keitä hiljaisella poreilulla n. 20 min, kunnes kinuski on sakeutunut. Lisää vaniljasokeri ja voi sekä suola. Kaada pohjan päälle, levitä ja anna jäähtyä jääkaapissa.
 Sulata suklaa ja öly. Levitä kinuskin päälle. Sulata valkosuklaa varovasti vaikka mikrossa. Sekoita ja valuta pikkulusikalla raitoja tumman suklaan päälle. Vetele tikulla tai ohuella lusikan varrella toiseen suuntaan viiruja, jolloin saat vähän marmoroidun kuvion leivosten pintaan. Anna suklaiden kovettua ja leikkaa paloiksi.
Kauli tai painele lasin ja jauhojen avulla taikina levyksi.
Valuta vähän jäähtynyt kinuski paistetun, jäähtyneen taikinalevyn pinnalle.
Kannattaa vedellä kuviot pintaan aika nopeasti, ettei käy niin kuin minulle eli pinta ei tasoittunut enää kauniisti.
Suklaa kovettui aika tavalla, mutta kovan pinnan alla oli ihanan pehmeä ja vähän valuva kinuski.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti