sunnuntai 15. marraskuuta 2015

AINA EI TARVITSE ITSE TEHDÄ...
tapasilta, fondueilta :)
 Blogissa on ollut hiljaiseloa jonkin aikaa. Ei, en ole lopettanut kokkailua, mutta jostain syystä en ole saanut aikaiseksi tekstejä. Niitä on kyllä tulossa - jossain vaiheessa :)
 Mutta välillä voi päästä vähän helpommallakin. Meillä oli nimittäin nyt viikonloppuna kaksi "helppoa" iltaa. Kuvien laatu ei päätä huimaa, koska en käyttänyt tällä kertaa kunnon kameraa, mutta kuvitelkaa osa!
Perjantaina teimme fondueta valmiista juustoseoksesta ja sen kanssa tarvitsee vain pilkkoa leipää ja kasviksia, esim. kukkakaalia, porkkanaa ja omenaa. Meillä halutaan myös dipattavaksi usein nakkeja ja lihapullia (ne teen kyllä itse). Juustoseos kuumennetaan, kynttilät sytytetään ja käydään pöytään!
Lauantaina oli vuorossa tapaksia. Aah! Kaikkea mahdollista pikkusyötävää siis, lihoista kalaan ja kasviksista juustoihin.
- ohuita parmankinkkuviipaleita ja hunajamelonia
- suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa
- mätiä, punasipulia ja smetanaa
- uunissa paistettuja, valmiiksi marinoituja bbq-siipiä
- lohilevitettä kylmäsavulohesta ja suippopaprikasta
- valmiita, marinoituja juustopalloja ja oliiveja
- hummusta ja suolakeksejä
- pieniä salamimakkaroita
- juustoja: Aura, Gouda ja Brie
- hilloja: viikuna, aprikoosi, mansikka-granaattiomena
- hapankorppuja, erilaisia voileipäkeksejä

Voitte vaan arvata, että aikaa kului ja vatsa täyttyi ja vähän väliä kuului: nam ja aah ja ihanaa!
Perjantain kruunasi tyttären tekemät créme bruleet. Ihanan pehmeät ja vaniljaiset uunissa tehdyt vanukkaat, joihin poltetaan ruokokidesokerista rapea kuori. Täydellistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti