torstai 9. tammikuuta 2025

 SALTED CARAMEL CHEESECAKE

eli juustokakku suolakinuskipäällysteellä

 Tämä resepti löytyy monelta sivustolta, mutta halusin ehdottamasti tallentaa sen myös itselleni, sillä makeannälkään ei juuri parempaa herkkua löydy. Voit tehdä tämän piirakka- tai kakkuvuokaan vähän sen mukaan, haluatko siitä paksumman tai ohuemman.

Itse tein tämän 24 cm halk. olevaan irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja siitä tuli aika täydellinen.Isoa palaa ei tosin tarvitse syödä, sillä tuhtia tämä on. Mutta aah! niin ihanan makuista! 


SALTED CARAMEL CHEESECAKE

Pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Päälle:
sormisuolaa

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä (tämän vaiheen jätän usein välistä, eikä siitä ole haittaa ollut).

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti