SALTED CARAMEL CHEESECAKE
eli juustokakku suolakinuskipäällysteellä
Tämä resepti löytyy monelta sivustolta, mutta halusin ehdottamasti tallentaa sen myös itselleni, sillä makeannälkään ei juuri parempaa herkkua löydy. Voit tehdä tämän piirakka- tai kakkuvuokaan vähän sen mukaan, haluatko siitä paksumman tai ohuemman.
Itse tein tämän 24 cm halk. olevaan irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja siitä tuli aika täydellinen.Isoa palaa ei tosin tarvitse syödä, sillä tuhtia tämä on. Mutta aah! niin ihanan makuista!
SALTED CARAMEL CHEESECAKE
Pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
Päälle:
sormisuolaa
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti