sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

KESÄJUHLIIN VANILJAINEN VADELMALEIVOS
 Pellille tehtävät leivokset ovat kesäjuhlien pelastus, kun saa suhteellisen vähällä vaivalla valmistumaan tarjottavaa useammalle vieraalle. Vanhat, perinteiset mokkapalat ovat olleet nuorison suosikkeja kautta aikojen, mutta aina välillä on kiva kokeilla jotain uutta. Ja kesäisissä leivonnaisissa pitää olla myös marjoja! Nämä leivokset muuntuvat sen mukaan, mitä marjoja sinulla on eli vaniljaiseen ja vähän kirpeään pohjaan sopivat kaikki kotimaisten marjojen maut. Siis leipomaan!
VANILJAISET VADELMALEIVOKSET (n. 24 palaa)

Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaurahiutaleita
Pinnalle:
3 dl kuohukermaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (tai vaniljaista)
n. 1 dl tomusokeria (jos käytät maustettua tuorejuustoa, voit vähentää sokerin ja vaniljasokerin määrää)
1 tl vaniljasokeria
(2 tl vanilja-aromia)
1 1/2 dl lemon curdia
Koristeluun:
minttua tai sitruunamelissaa
marjoja

 Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa aina jokaisen jälkeen kunnolla.
 Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seos pikaisesti vatkaten.
 Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen mallinen vuoka (n. 25 x 35 cm). Levitä taikina vuokaan ohuelti. Ensin tuntui, ettei taikinasta riitä koko pellille, mutta hyvin riitti. Pohjasta on tarkoitus tulla ohut.
Paista 175 C uunissa alimmalla tasolla n. 25 min. Jäähdytä paistamisen jälkeen.
 Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokerit (sekä vanilja-aromi). 
 Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin ohut kerros lemon curdia (saa valmiina kaupasta tai voit tehdä sen helposti itse, resepti täältä * klik. Levitä sitruunatahnan päälle tuorejuustoseos ja koristele marjoilla ja mintun lehdillä. Leikkaa paloiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti