maanantai 1. huhtikuuta 2013

PÄÄSIÄISKAKKU JA FABERGÉ
  Pääsiäiseen kuuluu munien maalaaminen, mutta kun aloimme puhua siitä tyttäreni kanssa, lähtivät jutut vähän lentoon... Yksi asia johti toiseen ja äkkiä olimme Venäjällä ja Fabergén maailmoissa. Keskustelimme niihin muniin käytetyistä timanteista ja jalokivistä ja kas, meillähän on kaikenlaisia "melkein jalokiviä" askarteluvarastossa, joten pääsiäismunien maalaaminen vaihtui niiden koristeluihin. Koristeet kiinnitettiin Eri Keeperillä Mignon -muniin, jotka sopivat hyvin tähän tarkoitukseen, mutta toivottavasti joku vielä raaskii syödä ne :)Veimme ne siis tuliaisiksi pääasiäisaterialle tänään.
Lupasin auttaa pääsiäisateriassa äitiäni, mutta ainoa, minkä sain tehtäväkseni oli pääsiäiskakku kahvipöytään. Päädyin tuttuun ja herkulliseen mango-piimähyytelökakkuun ja tällä kertaa koristelin sen teemaan sopivaksi. Tällä reseptillä olen itse asiassa tehnyt ensimmäisen hyydytetyn kakkuni joskus vuosia sitten.
MANGO-PIIMÄHYYTELÖKAKKU
 
Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g margariinia
 
Täyte
2 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl Hyla-piimää
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
 
Päälle
1 prk Mango hedelmäsosetta (Piltti)
2 liivatelehteä
2 rkl appelsiinimehua
 
Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele muruseos vuokaan.
Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita siihen piimä ja sokerit. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne lähes kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin.
Liota päällistä varten liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada mangososeet kulhoon ja kaada liivateseos nauhana koko ajan sekoittaen siihen. Kaada mangoseos kakun päälle ja anna hyytyä vielä pari tuntia.
Koristele suklaalla.

Pajunkissat tein kakkuun sulattamalla ensin tummaa taloussuklaata mikrossa ja pursottamalla osan oksista suoraan kakun päälle. Sitten osan oksista pursotin leivinpaperille, jonka alla olisi pitänyt olla puoliksi leikattu talouspaperirulla, mutta itse käytin halkasitua munakennoa. Sulatetusta valkosuklaasta sai tehtyä pajunkissat oksiin. Muutama tovi jääkaapissa auttoi suklaata jähmettymään sopivasti.


Tässä kakku ennen kuljetusvaurioita, kun osa oksista oli vielä kohollaan.
 

4 kommenttia:

  1. Ihanat koristeet pääsiäismunissa ja ihana kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Niitä oli myös mukava tehdä ja viedä sukulaisten iloksi!

      Poista
  2. Mitä tehdä, kun kotimaassani (Englannissa) ei myydä piimää, onko sille vaihtoehtoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit kokeilla varmaan myös maustamattomasta tai vaniljalla maustetusta jogurtista :)

      Poista