sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

UUNIMUNAKAS AAMIAISEKSI
  Sunnuntaiaamun rauha ja joutilaisuus on ihanaa... kun kaikki muut vielä nukkuvat ja voi hiiviskellä kylpytakissa ja villasukissa touhuilemassa omiaan tai lueskella kirjaa sohvan nurkassa. Aikaa on myös touhuta keittiössä ja tehdä aamupalasta vähän erilainen.

Tänä aamuna tein annosuunimunakkaat, joihin upotin kinkkua, suippopaprikaa, ruohosipulia ja paljon juustoraastetta. Paprika ei ole mitenkään välttämätön, tilalla voisi olla vaikka tomaattia. Tai ei mitään. Eli mitä kaapista löytyy. Uunimunakas on helppo tehdä iltapalaksi tai brunssille tai vaikka lounaaksi. Mutta tänään; paahtoleipä, kuppi kahvia ja lasi tuoremehua munakkaan kanssa - ja päivä voi alkaa! 
 UUNIMUNAKAS (4 hengelle)

6 munaa
2 rkl maitoa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

muutama kinkkuviipale
pala suippopaprikaa
ruohosipulia
juustoraastetta

Riko munat kulhoon, lisää maito ja mausteet. Sekoita munien rakenne rikki. Voitele pienet annosuunivuoat. Kaada munakasseos vuokiin ja laita uuniin 200 C noin 10 minuutiksi. Munakkaan tulee hyytyä vähän, mutta siten, että se jää vielä selvästi raa'aksi.
Silppua kinkku, juusto ja ruohosipuli pieniksi.
Ota vuoat pois uunista ja laita niitten keskelle täyte ja päälle reilusti juustorastetta. Laita vuoat vielä uuniin noin 10 minuutiksi.
Tein tänään munakkaan kahdelle ja käytin siihen 4 munaa, mutta määrä riippuu tietenkin myös annosvuokien koosta.
 10 minuutin uunissaolon jälkeen, laita päälle täyte, joka saa upota munakkaan sisään vähän.
Varo kuumaa uunivuokaa, kun alat syödä tätä herkkua!


2 kommenttia:

  1. Kun vielä saisi aamuksi tuon energian. Ihanalta näyttää ja varmaankin myös maistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisilla energia lisääntyy pitkin päivää ja toisilla hyytyy... Mutta joka tapauksessa aamiainen maistui :)

      Poista