lauantai 2. marraskuuta 2019

PUNAINEN KAKKU
 Tässä pieni kakkuvinkki vaikka tulevia joulun aikoja ajatellen. Ainakin väri täsmää jouluun! Maustetut rahkat ovat edelleen suosikkejani näissä hyydytetyissä kakuissa ja tällä kertaa valinta osui kuningatar-rahkaan. Nam!

PUNAINEN KAKKU

Suklaapohja:
150 g voita
100 g tummaa suklaata
2/3 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:
4 liivatelehteä
1 prk kuningatar-rahkaa
2 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
3 rkl sitruunamehua
200 g puutarhavadelmia

Koristeeksi:
suihkutettavaa elintarvikeväriä
n. 100 g puutarhavadelmia
100 g pensasmustikoita
sitruunamelissan tai mintun lehtiä
valkosuklaata
maitosuklaata
mustaherukkanonparelleja
halutessasi mustaherukka"kaviaaria"

Tee ensin pohja.
 Kuumenna uuni 180 °C tasalämmölle. Sulata kattilassa voi ja sokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Ota kattila pois levyltä. Lisää suklaa palasina ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.
 Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset jäähdytettyyn suklaaseokseen. Sihtaa joukkoon vehnäjauho ja leivinjauhe ja sekoita käännellen tasaiseksi massaksi. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele suklaamassaan.
 Vuoraa irtopohjavuoan pohja (ø 24 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä.

 Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen siksi aikaa, kun teet täytteen.
 Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja sokeri (mausta oman makusi mukaan joko enemmän tai vähemmän sokeria). Kuumenna sitruunamehu (itse laitan yleensä mikroon 30 sek. täydellä teholla) ja sekoita sekaan puristetut liivatteet.
 Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkavaahtoon.
Laita kakkuvuossa edelleen olevan, jäähtyneen kakkupohjan päälle kokonaisia vadelmia ja kaada sen jälkeen päälle rahkaseos. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

 Koristelun voit tehdä haluamallasi tavalla vaikka pelkillä marjoilla, mutta itse olen tykästynyt suihkutettavaan väriin. Suihkutin siis ensin kakun joka puolelta punaisella värillä (sen kanssa saa olla aika varovainen, sillä se ei helposti lähde esim. pöytäliinasta, jos sitä siihen menee). Ei kannata suihkuttaa kovin läheltä, sillä silloin suihke saattaa irrottaa myös kakun pinnasta osia.
 Sulatin ensin vähän maitosuklaata ja valuttelin siitä kakun reunoille valuvia noroja. Sitten asettelin reunoille vadelmia ja mustikoita. 
 Olin jähmettänyt sulatettua valkosuklaata leivinpaperille ja siitä sain aikaan lastuja, joita laittelin marjojen väleihin.
 Tein myös mustaherukkakaviaaria, joita olen siis käyttänyt aiemminkin ja laittelin sitä marjojen väleihin. Sinne tänne vielä vähän nonparelleja ja mintun lehtiä ja kakku oli valmis!
Tässä huomaa, miten suihkutettava väri leviää.
Pientä pipertelyä ja aina kaikki ei ihan onnistu. Valkosuklaalastut eivät olleet ihan sellaisia, kun ajattelin, mutta sainpa edes muutaman irrotettua paperista.
En temperoinut maitosuklaata ja sen värikin oli vähän epämääräinen tähän kakun koristeluun. Tumma suklaa olisi ollut ehkä esteettisempi.
Kivoja kokeiluja!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti