tiistai 11. heinäkuuta 2017

HITAITA AAMUJA
 Lomaparhautta ovat hitaat aamut, jolloin ei ole kiire minnekään. Voi istuskella sisällä tai ulkona, aurinko paistaa ja antaa lupauksen kuumasta päivästä. Pieni tuulenvire heiluttelee puitten lehtiä ja jos istut ulkona, saattaa jossain lähistöllä surista kimalainen kavereineen.

 Ennen kädessä saattoi olla paperihesari, nykyisin enemmistöllä ehkä tietokone/kännykkä, josta selaillaan päivän kuulumisia ja tutkitaan, olisiko jotain kivoja tapahtumia lähistöllä, joihin voisi poiketa. 

 Tai sitten tuijotetaan kaukaisuuteen unelmoiden. Haaveillaan jostakin, jonka toivotaan toteutuvan. Saatan itse muodostaa päässäni aika selkeänkin kuvan toiveestani, että miltä silloin näyttää/kuulostaa/tuntuu. Uskon, että unelmat toteutuvat - että sitä saa, mitä haluaa tai toivoo, Kunhan uskoo ja luottaa siihen.
 Hitaaseen aamuun kuuluu jotain hyvää syötävää. Omat ikisuosikkini ovat croissantit. Paistan usein purkkicroissantteja viikonlopun aamuina ja laitan niihin sisälle juustoa. Kahvia kauniista mukista, lasillinen vettä,johon on puristettu sitruunan mehua ja pari croissanttia - aah! Ehkä vielä vähän munakokkelia tai munakasta.
 Tai kahvia, tuoremehua ja kreikkalaista jugurttia marjoilla ja hedelmillä. Makeita mansikoita, mehukasta päärynää, viileitä viinirypäleitä vähän happaman jugurtin seurana - lusikallinen kerrallaan, maistellen, tunnustellen, nautiskellen. Kuten tänään.
 Ja luonto on nyt upea. Viileän ja sateisen alkukesän jälkeen tuntuu, että kaikki kasvaa nyt ihan silmissä. Ensimmäisessä kuvassa kaksi päivää aiemmin kuvattu pioni on jo tänään täydessä loistossaan. Ykkössuosikkini kaikista kukista on juuri tämä, vaaleanpunainen kerrottu pioni.

 Mitä sinun hitaaseen aamuusi kuuluu?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti