sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

PEANUT BUTTER-CHOCOLATE CHIP-COOKIES
 Useimmat ihmiset käyvät varmaan aina samassa ruokakaupassa. Kauppareissu sujuu nopeasti, kun tietää, mistä mitäkin löytyy. Me käymme usein tietyssä Citymarketissa ja kauppias muistaakin meitä aina säännöllisin väliajoin edullisilla tarjouksilla tai ilmaisilla tuotteilla. No, sehän ei vähennä meidän käyntejämme - päinvastoin.
 Viimeksi saimme mm. purkillisen Pirkan maapähkinävoita ja se innoitti tähän pikaiseen viikonlopun keksien leivontaan. Ja kun kaapissa oli vielä muutama pala Pirkan tummaa leivontasuklaata , alkoi taas keittiössä tapahtua. 
 Kekseistä tuli ihanan pehmeitä, vähän "tahmeita" ja niissä maistuu hyvin maapähkinävoi ja myös suklaa. Pirkan Peanut butter sopii hyvin leivontaan, koska se on aika juoksevaa ja siten helppo sekoittaa taikinaan. Tässä crunchy -versiossa on vielä sopivasti pieniä pähkinän paloja joukossa, jotka tuovat mukavaa purutuntumaa kekseihin suklaan ohella.
MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAKEKSIT (n. 20 kpl)

1 dl maapähkinävoita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

4 palaa tummaa suklaata

 Sekoita keskenään maapähkinävoi ja fariinisokeri tasaiseksi massaksi joko tehosekoittimella tai ihan käsin. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää seuraavaksi kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Pilko suklaa pieniksi kuutioiksi ja sekoita sekaan.
 Ota taikinasta lusikalla paloja ja pyörittele pieniksi palloiksi. Asettele leivinpaperille. Paina haarukalla kevyesti jokaista taikinapalloa siten, että niihin jää haarukoista kuvio. Keksit eivät juurikaan turpoa eivätkä leviä, joten niitä voi latoa aika lähekkäin tarvittaessa.
 Paista 175 C n. 10 minuuttia, kunnes keksit ovat vähän ruskistuneet. Niistä on kuitenkin vaikea arvioida kypsyyttä, koska ne joka tapauksessa jäähdyttäessä vähän jähmettyvät. Tuo kymmenen minuuttia oli aika hyvä aika. Jäähdytä keksit ritilällä ennen tarjoilua.

Monitoimikoneen leikkuuterällä saa taikinan aineet yleensä aika hyvin sekaisin. Tämän sekoittamiseen olisi tosin riittänyt ihan puuhaarukkakin.
Pienet pallot muistuttavat ihan lihapyöryköitä ulkonäkönsä puolesta. Painele niitä varovasti haarukalla, niin saat niihin kauniin kuvion ja ne paistuvat tasaisesti.
Hetken jäähdytys ritilällä ja syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti