keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

REMONTTIA JA NOPEITA RUOKIA,
 Nasty Old Lady's BBQ-sauce
 Loman alku on sujunut suihkuhuoneen remontissa aika totaalisesti. Siinä ei paljon mietitä uusia ruokia tai sitä, kuinka kauan aikaa voi käyttää ruoanlaiton suunnitteluun ja valmistukseen... Perusmakaronilaatikkoa ja makkarakeittoa ja sen semmoista on tullut tehtyä. Olin myös ostanut porsaan ulkofilettä ja ajatellut valmistaa siitä "jotain", mutta ajan puutteen vuoksi päätin laittaa fileen illalla parina palana uunivuokaan ja antaa sen mureutua ylikypsäksi. Ajattelin tarjota sitä seuraavana päivänä riivittynä leipien välissä.
Sille tarvitsin sitten jonkun soosin ja Onko nälkä -blogin bbq-kastikkeita tutkittuani, päätin kaappini sisällön perusteella vähän muokata yhtä ohjetta. Halusin nimittäin jotain vähän makeampaa, mutta kuitenkin sellaista, jossa tuntuu pieni tulisuus. Tulisuuttahan voi säädellä sen mukaan, kuinka vahvaa ja kuinka paljon chiliä käyttää. Tämä oli juuri sopivaa meille. Ja käytin sitä myös kanavartaissa, joista ohjetta myöhemmin. Ja kastiketta voi käyttää vinkin mukaan myös kylmänä dippinä nachoille. Kiitos vielä Chef Jones :)
Nasty Old Lady's bbq -sauce

1 sipuli silputtuna
1 yksikyntinen valkosipuli ohuina lastuina
1 tl kurkumaa
2 rkl öljyä
½ tl valkopippuria
1/4 dl valkoviinietikkaa
2 tl siirappia
½ tl inkiväärisosetta
2 tl ruokosokeria
1 prk ananasviipaleita (4 rengasta) + mehu
2 dl paseerattua tomaattia
2 punaista chilipalkoa
2 limen mehu

Freesaa sipulit, kurkuma ja valkopippuri öljyssä. Kaada sekaan etikka ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää sitten siirappi, inkivääri ja sokeri ja sekoita. Lisää pilkotut ananakset, ananaksen ja limen mehu, pieneksi pilkotut chilit ja viimeisenä paseerattu tomaatti. Anna poreilla miedolla lämmöllä kunnes kastike on paksua (n. puoli tuntia). Soseuta ja pullota. Nauti kanan kanssa lämpimänä tai kylmänä tai esim. nachojen kanssa. Voit myös marinoida broilerin paloja tällä.
Pulled Pork Ulkofileestä

n. 800 g porsaan ulkofilettä
2 reilua porkkanaa
2 sipulia
suolaa reilusti
häränlihafondia tai lihalientä
vettä

Pilko porkkanat ja sipulit reiluiksi lohkoiksi.
Leikkaa file keskeltä kahtia. (En tiedä onko tarpeen, mutta itse tein niin). Suolaa lihaa reilusti joka puolelta. (Sinne ne suolat kuitenkin sulavat liemen joukkoon).
Laita kannelliseen uunivuokaan alle puolet kasviksista, lihat ja sitten loput kasvikset viereen ja päälle. Kaada kiehuvaa nestettä (siis lihalientä tai fondia ja vettä) kaiken päälle sen verran, että padan sisältö melkein peittyy.
Laita uuniin ilman kantta 175 C noin tunniksi. Laita sen jälkeen kansi päälle, nosta lämpö 200 C ja anna olla vielä noin tunnin. Ota pata pois uunista ja anna hautua vielä jälkilämmössä jonkin aikaa.
Itse laitoin jäähtymisen jälkeen jääkaappiin, lämmitin seuraavana päivän uunissa uudelleen ja riivin vasta sitten lihan.
Mutta jos on nälkä, niin riivi lihat samantien, lisää päälle bbq-kastiketta ja nauti haluamallasi tavalla.
Meillä täytettiin kaura-ciabatta -leivät possulla, salaatilla ja itse tehdyllä cole slawlla. Aika herkkua!
No niin, taas jaksaa huhkia remontin parissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti