keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

RAIKAS TOMAATTISALSA LISUKKEENA
 Kevennettyjen kesäruokien sarjaan liittyi tänään tomaattisalsa, jota voi käyttää kanan tai lihan lisukkeena tai tortillojen kanssa tietenkin. Itse paistoin tänään nopeasti broilerin fileestä leikattuja reilun kokoisia suikaleita pannulla, maustoin ne suolalla ja mustapippurilla ja keitin vielä lisäksi parsakaalia. Niiden kanssa tomaattisalsa sopi erinomaisesti. Nopea tehdä ja maustuu sillä aikaa, kun paistaa kanat ja keittää parsat (tai vaikka riisin, jos haluaa).
TOMAATTISALSA

1 reilun kokoinen tomaatti (esim. pihvitomaatti)
1 suippopaprika
1 pieni valkosipulin kynsi
n. 1 rkl tuoretta oreganosilppua
2 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa tai jotain muuta kiteistä suolaa

Kuutioi pieneksi tomaatti ja paprika. Voit käyttää tai olla käyttämättä tomaatin siemenet. Hienonna veitsellä valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki keskenään. Lisää oreganosilppu ja sekoita.
Voit lisätä myös öljyn, sitruunamehun ja mausteet suoraan sekaan. Anna maustua huoneen lämmössä sillä aikaa, kun valmistat muun ruoan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti