torstai 17. toukokuuta 2012

VALKOSUKLAA-LIME-MUSTIKKAKAKKU

Pohja: 150 g digestivekeksejä
50 g   margariinia                          

Väliin:
200 g valkosuklaata
300 g limevalkosuklaarahkaa
250 g mascarponea
                                 
Päälle:
3-4 dl mustikoita
n. 1 dl hyytelösokeri Multia
Murskattuihin kekseihin sekoitetaan sulatettu margariini ja painellaan leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita keskenään suklaa, rahka ja mascarpone. Levitä täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa väh. 4 t. Pane mustikat ja hyytelösokeri ja puoli desiä vettä kattilaan ja keitä pari minuuttia ( Jos mustikat ovat jäisiä, sulttele niitä vesitilkassa ensin kattilassa ja lisää vasta sitten hyytelösokeri). Lisää vähän jäähtyneenä kakun pinnalle ja laita jääkaappiin vielä vähintään pariksi tunniksi. Voit koristella kakun halutessasi kermavaahtoruusukkeilla.
Tämä resepti on Anna-lehdestä ja itse muokkailin sitä käyttämällä Philadelphia -juustoa mascarponen sijaan ja aineksia laitoin tuohon välikerrokseen tällä kertaa rasialliset juustoa ja rahkaa eli 200g molempia, mutta suklaata tuon 200 g. Hyvää tuli näinkin!

BANAANI-RAPARPERI-PIIRAS
Pohja:
150 g margariinia
1dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta                                        
Päälle:
1 isohko banaani viipaleina
muutama raparperinvarsi
2 dl kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Tämän piirakan monet tuntevat varmaan Mamman marjapiirakan nimellä, mutta täytevaihtoehtoja on muitakin kuin marjat. Keväällä tulee tehtyä aina muutama kerta tätä raparperiversiota, kun pihalla alkavat raparperivarret olla valmiin näköisiä.
Pohjan teen aina monitoimikoneessa, jonne lisään aineet vuorotellen ja välillä aina sekoitan. Päällisen aineet sekoitetaan keskenään ja valutetaan viipaloitujen banaanien ja raparpereiden päälle.
Paistetaan 200 C n. 30 min

Meillä on keväällä lakkiaiset ja nyt on tällaisten harjoitusherkkujen aika. Kokeillaan siis erilaisia leivonnaisia ja välillä naapuritkin joutuvat koekaniineiksi maistelemaan. Näitä vein tänään Kirsille ja Roopelle naapuriin ja onneksi toisella nuorella oli muutama kaveri kotona pelailemassa, joten muutama pala upposi myös parikymppisten poikien vatsoihin :)

3 kommenttia:

  1. Nams! Vaikuttaa herkulta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa, että toi kakku yllätti tosi positiivisesti. Taas vähän erilainen hyydykekakku eikä tarvinnut käyttää liivatetta!

      Poista