keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

KÄÄRETORTTUA TÖIHIN
 Huomenna on viimeinen työpäivä ennen viiden viikon lomaa ja päätin yllättää työkaverit leipomalla kääretorttua. Aika ei nimittäin riittänyt illalla muuhun. Pihalta kävin hakemassa mansikat sillä välin kun torttupohja vähän jäähtyi. Jos nyt tekisin jotain toisin, laittaisin täytteen sekaan pari liivatetta, että torttua olisi huomenna helpompi leikata. No, maku ratkaisee - toivottavasti! Koemaistaja kotona totesi, että kelpaa...
 
MANSIKKA-VALKOSUKLAALIME-KÄÄRETORTTU
 
3 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte
2 dl vispikermaa
1 prk valkosuklaalimerahkaa
½ dl sokeria
muutama pala valkosuklaata
mansikoita
 
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää loput aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (n. 30 x 40 cm) ja paista 225 C n. 5 min.
Ota pois uunista ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistossa käytetty leivinpaperi varovasti. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Mausta sokerilla. Rouhi valkosuklaata ja lisää joukkoon. Jos haluat, voit liottaa paria liivatetta kylmässä vedessä noin 5 min, kuumenna 3 rkl sitruunamehua ja lisää puristetut liivatteet. Kaada vaahdon sekaan.
Levitä vaahto torttupohjan päälle. Viipaloi mansikat ja lisää niitä päällimmäiseksi. Käännä leivinpaperin avulla rullalle. Laita jääkaappiin vähän vetäytymään. Tarjoile mansikoilla tai valkosuklaarouheella koristeltuna.


 


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä ja varmasi myös maistuu :) Kelpaa lähteä makeissa tunnelmissa lomalle, oikein hyvää lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos... loma tulee aina niin tarpeeseen ja kiva vähän herkutella sen kunniaksi!

      Poista